Jaren 80

Jaren 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 00 | heden

1980
– De omroep wordt een stichting. De naam blijft echter Studio ’73.
– Op 16 februari wordt de nieuwe studio, in het nieuwe R.K.Z., officieel in gebruik genomen.
1982
– Er wordt een begin gemaakt met alle platen in de computer (van het ziekenhuis) te registreren. Vooralsnog wordt gewerkt met computeruitdraaien in de studio.
– In het weekend van 20 en 21 februari verzorgt Studio ’73 uitzendingen vanuit Assen van het wereldkampioenschap schaatsen.
1983
– Voor die patiënten, die niet in Nederland geboren zijn, wordt wekelijks een plaatje “van thuis” gedraaid.
– De omroep krijgt een verzoek om de studioruimte en een technicus beschikbaar te stellen voor het inspreken van het tijdschrift “Esperanto” voor blinden en slechtzienden.
1984
– Als alternatief voor de “wakkerhoudzender” Hilversum 1 wordt begonnen met het programma “Maestoso”. Dit op band opgenomen licht-klassieke programma wordt van 22.30 tot 05.00 uur uitgezonden.
– Eveneens wordt dit jaar een voorzichtig begin gemaakt met televisieuitzendingen. Naast de kerkdiensten wordt veel aandacht geschonken aan sportevenementen en regionale gebeurtenissen zoals Gronings Ontzet, het Eelder Bloemencorso en de dansmanifestatie “Op Roakeldais”.
– In verband met een plotseling ontstaan vrijwilligerstekort bij de huisomroep van Beatrixoord, verzorgen een aantal medewerkers van Studio ’73 daar een aantal uitzendingen.
1986
– De omroep krijgt een gift van ƒ 1.750,- van de Stichting Zomerpostzegels.
– De omroep geeft wekelijks zelf een programmablad uit, dat alle patiënten bij opname of aan bed uitgereikt krijgen.
1987
– In de zomer is er een grote verbouwing van de studio, waardoor er een maand niet uitgezonden kan worden. Het resultaat is een splinternieuw mengpaneel, alle bedrading is vernieuwd, alle aansluitingen opnieuw gesoldeerd en later dat jaar, als klap op de vuurpijl: de aanschaf van een CD-speler!
1988
– (plm.) Er wordt een voorzichtig begin gemaakt met een kabelkrant op de televisie

PU8xzQWtPnde4W