Jaren 70

lfL2kztT5uQNUJ

Jaren 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 00 | heden

1972
– “Halte lijn 4” wordt omgedoopt tot “Radio Clothilde”, een figuur uit de tekenfilms “Brigadier Dog”.
1973
– 11 augustus: In het R.K.Z. wordt begonnen met dagelijkse uitzendingen. Naar aanleiding hiervan wordt de naam gewijzigd in “Studio ‘73”. Eén van de gasten tijdens de openingsuitzending is Avro-discjockey Krijn Torringa.
– Na vele jaren vanaf band uitgezonden te hebben, is in december de eerste live-uitzending van Dizirao een feit.
1974
– Studio ’73 krijgt een eigen omroepbus, waarmee reportages op locatie kunnen worden gemaakt.
– Onder de vlag (letterlijk én figuurlijk) van Studio ’73 verzorgt de omroep vele jaren de muziek tijdens de Zwemvierdaagse in het Papiermolenbad.
1975
– Studio ’73 zet het 450-jarig bestaan van Landgoed Nienoord luister bij door live draadloos (!) verslag te doen van de rit met de stoomtram van Groningen naar Leek.
– Gedurende een aantal jaren is de omroep vaste gast op de Jaarbeurs Groningen, met een eigen studio, van waaruit de uitzendingen plaatsvinden.
1976
– Van de festiviteiten op Koninginnedag op vliegveld Eelde worden live verslag gedaan.
– Er vindt een inbraak in de studio plaats, waarbij voor fl. 5.000,- aan apparatuur en platen wordt ontvreemd. Met slechts een half uur vertraging begint de uitzending toch; een aantal blikseminzamelingsacties leveren voldoende geld op om door te gaan met het ziekenomroepwerk.
1978
– Vanaf de Grote Markt is er een gezamenlijke kerstuitzending in samenwerking met de ziekenomroep van het AZG. Het is voor het eerst, dat beide omroepen op deze manier samenwerken.
1979
– Tijdens de manifestatie “Topsport 79” komen alle uitzendingen rechtstreeks vanuit de Martinihal.
– Een gelegenheids-voetbalelftal van het R.K.Z. speelt op 5 mei tegen een elftal van Radio Veronica. De opbrengst, ongeveer fl. 3.000,-, komt ten goede aan Studio ’73.